Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, fantastyczne na ciepłe dni i nie tylko :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Najpierw zrób 1 galaretkę ja robię w mniejszej ilości wody a dokładnie w 400 ml- ostudź . Podziel cukier i mleko na 3 części. Jest to ilość na dużą blachę,
1 część mleka i cukru zmiksuj następnie dodaj galaretkę ostudzoną zmiksuj, wlej do formy dużej blachy lub do 2 babek po połowie, włóż do lodówki i trzeba poczekać aż zastygnie. Zrób następną galaretkę innego koloru jak ostygnie wlej na zastygnięte mleczko i do lodówki.
Jak galaretka zastygnie powtórz czynność 2 z 2 częścią mleka i cukru i galaretka, a potem jeszcze raz. Można to oczywiście zrobić bez przekładania galaretka tylko mleczko na mleczko odczekując aż zastygnie każda wersja.
Jeśli się zdecydujemy zrobić to w takiej formie jak na zdjęciu to pamiętajmy ze trzeba zacząć od galaretki samej jeśli chcemy aby na górze była galaretka możemy dać owoce niekoniecznie. Jak już są zrobione wszystkie warstwy są zastygnięte formę wkładamy na moment krótki do gorącej wody i wyciągamy szybko z blachy.
Smacznego!