Do góry

Przekąski Przepis na:

Tęczowa sałatka

Przekąski

Autor: katarzyna74

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 970

Dodano: 20.11.2007

Odsłon: 24664

Bardzo dobra niezależnie od tego czy jemy ją na zimo czy na ciepło.

Składniki

  • mała dynia, 1
  • czerwona papryka, 2
  • szpinak
  • orzechy włoski, garść
  • pokrojone pieczarki, 2 filiżanki
  • ser feta, 60 g
  • oliwa z oliwek, 1/2 filiżanki
  • czerwone wino, 1/3 filiżanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć paprykę, gdy stanie się miękka dodać pokrojoną w kostkę dynię i pieczarki. Gdy dynia zbrązowieje zdjąć patelnię z ognia. Dodać ser feta. Orzechy podsmażyć na patelni a następnie połączyć z resztą składników i szpinakiem. Polać oliwą z oliwek i czerwonym winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń