Do góry

Desery Przepis na:

tiramisu

Desery

Autor: martens

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 13

Dodano: 25.04.2009

Odsłon: 1705

pyszniutka podróbka włoskiego deseru :)

Składniki

  • biszkopty okrągłe, 2 opakowania
  • serek waniliowy, 1 małe wiaderko
  • małe śmietany 30%, 2
  • cukier waniliowy, 1
  • cukier, 4 łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna, 1 łyżeczka
  • kakao do posypania
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W szklance dobrze ciepłej wody wymieszać kawę z 2 łyżeczkami cukru waniliowego i 1 łyżeczką cukru. Śmietanę ubić mikserem na sztywno, dodać cukru waniliowego (można dodać 1 śmietan-fix, ale niekoniecznie). Dodać twarożek, 2-3 łyżeczki cukru i cukier waniliowy, wszystko wymieszać mikserem. Biszkopty maczamy w kawie i układamy na blachę, można do tortownicy, na to połowę serka, kolejną warstwę biszkoptów i znów warstwa serka Na wierzch posypać kakao, wstawić na parę godzin do lodówki Jest to przepis na tortownicę średnicy 21 cm. Smacznego! :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń