Do góry

Desery Przepis na:

Tiramisu biszkopty przekładane kremową masą.

Desery

Autor: Kasik

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 251

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 2543

Tiramisu biszkopty pzekladane kremową masą.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtka ubij na parze z cukrem,cukrem wanilinowym i amareto na puszysty krem (postaw miskę ze skladnikami na garnku z wrzącą wodą),połącz z serkiem.

  2. Podłużne naczynie wyłóż biszkoptami maczanymi w kawie.skrop je wiśni ówką,przykryj płlową masy serowej.Znów przykryj maczanymi w kawie biszkoptami i resztą masy.

  3. Powierzchnię deseru posyp kakao.Wstaw na kilka godzin ( a najlepiej na noc) do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń