Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uproszczony przepis na deser Tiramisu, pozwalający na jego szybkie wykonanie z niewielu składników. Deser widoczny na zdjęciu zrobiłam wyjątkowo w tortownicy, zwykle używam pucharków. Z tej ilości składników wychodzą 4 duże pucharki
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Schłodzoną kawę połączyć z likierem. Rozmieszać serek z cukrem pudrem. Ubić śmietanę. Delikatnie połączyć ser ze śmietaną.
Ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w mieszance kawy i amaretto. Ułożyć warstwę serowo-śmietanową. Z tej ilości składników w dużej tortownicy wyjdzie tylko 1 warstwa. W małej tortownicy lub w pucharkach wyjdą 2 warstwy.
Wierzch posypać obficie kakao i mieloną kawą. Na wierzch posypać płatki migdałowe. Przed podaniem schłodzić (najlepiej kilka godzin) w lodówce.