Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis Nigelli,tylko dla dorosłych bo jest mocno alkoholowe :)ale pyszne.Zdjęcie nie najlepsze bo nie było w planach że pójdzie w świat ale następnym razem zrobię lepsze.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 212
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 431
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 464
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 212
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 431
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 464
Składniki
Kawę zmieszać z połową baileysa.Jajka oddzielić,jedno białko odłożyć.Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem dodać resztę likieru i mascarpone,mieszać do połączenia składników.Białko ubić na sztywno i dodać do masy.Biszkopty moczyć w kawie z alkoholem i układać w formie (ok.22x22 cm),wyłożyć na nie połowę kremu następnie znowu namoczone biszkopty i resztę kremu.Odstawić na kilka godzin do lodówki a tuż przed podaniem posypać kakao