Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na bardzo pożywne i apetyczne tiramisu. Jednak nie jest to tradycyjne tiramisu, jak zawsze musiałam dodać coś od siebie, tym razem trafiło na kawałeczki czekolady. Smacznego :)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 251
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 251
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie dodać serek mascarpone i dalej ucierać. W międzyczasie kawę zaparzyć w 200 ml wody i zostawić do wystygnięcia. Biszkopty/herbatniki namoczyć w kawie. Czekolady drobno posiekać. Dno pucharków wyłożyć nasączonymi ciastkami, następnie posypać czekoladą i rozsmarować gotowym kremem. Ponownie ułożyć biszkopty/herbatniki, dodać czekoladę i krem. Wierzch posypać ciemnym kakaem i pokruszonymi suchymi ciastkami. Deser wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
Smacznego :)