Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa. Niby nic i niby każdy od tego ucieka do bardziej wysublimowanych dań, ale jak przyjemnie jest "wrócić na stare śmieci". Sadzone jajeczko i obiad gotowy :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 236
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 807
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy ok. 20 min w osolonej wodzie, zdejmujemy z ognia, odlewamy wodę, stawiamy garnek z powrotem na mały ogień, aż odparują trochę. Tłuczemy ziemniaki, podczas tłuczenia dodajemy masło. Boczek kroimy w kostkę, słupki (jak kto woli), wrzucamy na rogrzaną suchą patelnię, wytapiamy na wolnym ogniu. Do boczku dodajemy cebulkę, smażymy aż się zeszkli. Ziemniaki przekładamy na talerz, obsypujemy cebulką i boczkiem z patelni, dekorujemy koperkiem. Podajemy ze schłodzonym zsiadłym mlekiem. Mniam!