Do góry

Desery Przepis na:

tobler lub sernik na zimno

Desery

Autor: jowita

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 110

Dodano: 21.08.2008

Odsłon: 6249

to sernik na zimno ale i konkurencja dla tiramisu, proste, słodkie i pyyyyyszne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. utrzeć masło z cukrem pudrem, 1,5 szklanki, 1 jajko i 2 żółtka ubić z 1/2 szklanki cukru. Do utartego masła dodać mielony ser, dodać ubite jajka i całość wymieszać. Masę podzielić na dwie części, do jednej z nich dodać kakao, uwaga robi się rzadsze i może "uciekać". Na papierze rozłożyć herbatniki, albo 4x 5 lub 3x6. Na tak ułożone herbatniki nałożyć masę bez kakao. Na to nałozyć drugą warstwę herbatników. Na herbatniki nałożyć masę z kakao. Może trochę się rozlewać. Na tę warstwę sera nałożyć trzecią warstwę herbatników. Jeśli ułożyliśmy herbatniki 3x6, to można zaryzykować i przez wzniesienie papieru uformować trójkątny blok. Całość polać polewą czekoladową. Ja układam 4x 6 i polewam polewą czekoladową. Na 1~2 godz. włożyć do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: tobler

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń