Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1360
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 345
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 73
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1360
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 345
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 180
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z opakowania i pozostawić na 10 minut, aby odtajało. Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Orzechy uprażyć na patelni bez tłuszczu i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Orzechy wymieszać z cukrem, cynamonem, miodem i białkami na gładką masę.
Z 5 blatów ciasta wyciąć 10 kwadratów 10x10 cm. Z 6 blatu wyciąć 10 małych prostokątów.
Na każdy kwadrat ciasta nałożyć łyżkę nadzienia orzechowego. Żółtka rozkłócić i posmarować brzegi każdego kwadratu. Rogi połączyć nad masą orzechową, prostokąty przykleić na wierzchu, lekko docisnąć. Całość posmarować pozostałym żółtkiem.
Tobołki poukładać na blasze, piec 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Cukier puder wymieszać z gorącą wodą, posmarować tobołki. Smacznego :)