Do góry

Desery Przepis na:

toffi

Desery

Autor: olcia2222

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 477

Dodano: 14.03.2008

Odsłon: 3641

dość łatwe

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z mąki, cukru, miodu, margaryny, jaj,cukru waniliowego i sody zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Upiec 2 placki, po 15 min. Śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę, kremem przełożyć placki. Skondensowane mleko słodzone razem z zamkniętą puszką włożyć do garnka z wodą, gotować przez 3 godziny, po ugotowaniu, otworzyć puszkę, karmelem posmarować wierzch ciasta. Jeśli ktoś lubi, można posypać orzechami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malgosia75 08 stycznia 2010 Gotową masę toffi można kupić w każdym markecie (trzeba jej szukać na półkach w pobliżu pasteryzowanego mleka w kartonikach - tego, którego nie trzeba przed otwarciem trzymać w lodówce).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń