Do góry

Desery Przepis na:

TOPIELEC

Desery

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15422

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 17199

Łatwe, pyszne, efektowne.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki, jaj, drożdży, mleka i margaryny wyrobić ciasto. posmarować tłuszczem, zawinąć w ściereczkę, wrzucić do zimnej wody na ok. 15 minut (aż wypłynie). Wyjąć, podzielić na 3 części. Rozwałkować.

  2. Wymieszać cukier z cynamonem. Posypać rozwałkowane placki. Zawinąć w strucle. Przełożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Naciąć, ostrym nożem, wzdłuż zostawiając od końców i od dołu ok 2 cm. Upiec w piekarniku na złoty kolor.

  3. Pyszne, szczególnie na ciepło z mlekiem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 18 marca 2009 BARDZO PROSZE PODAJ TEMP. PIECZENIA I CZAS CZY TAK JAK DROŻDZOWE?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 02 marca 2009 tak jest , pyszne - najlepsze na ciepło, kjak każda drożdżówka. Dzieki za ten "INNY" przepis. Jest ok

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amaranth13 06 lutego 2009 Ile czasu należy piec i w jakiej temperaturze???

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń