Do góry

Desery Przepis na:

Torcik

Desery

Autor: Marta_82

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 7

Dodano: 29.10.2008

Odsłon: 1387

Idealny dla najmłodszych. Uwielbiany przez wszsystkich.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane i pokrojone w kostke jabłka razem z cukrem wrzucic do garnka, dusic az zrobi sie "prawie papka". Do prawie papki dodac galaretki ( SYPKIE), wymieszac, ostudzic. Budyń rozmieszac z mąkami i mlekiem, zagotowac i ostudzic. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodac tłuszcze i cukier waniliowy. Do masy z żółtek PO MAŁU dodawac OSTUDZONY budyń cały czas miksując (po mału i zimny bo inaczej moze sie zwazyc) Na biszkopt nałożyc zimne jabłka, wstawic na chwile do lodowki i na jabłka wyłożyć mase budyniowa. Masy mozna przedzielic biszkoptem zeby byl jeszcze wyższy. Wierzch mozna polac jakas czekoladową polewa lub posypac startą czekoladą. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń