Do góry

Desery Przepis na:

TORCIK BAJKOWY

Desery

Autor: gosposia18

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 58

Dodano: 30.08.2008

Odsłon: 1848

TEN ELEGANCKI DESER NA ZIMNO NIE WYMAGA DUZEGO NAKLADY PRACY. WYSMIENITE UWIENCZENIE SWIATECZNEGO OBIADU. PRZYGOTOWANIE TRWA 20min,PLUS CHLODZENIE TORCIKU TRWA 3godz. TAK WIEC CALE PRZYGOTOWANIE TRWA 3godz I 20min... ZYCZE SMACZNEGO...!

Składniki

  • POKRUSZONE NA MIAL HERBATNIKI, 1 czubata szklanka
  • SIEKANE ORZECHY WLOSKIE, 50g
  • stopiona margaryna, 3 łyżki
  • miod, 3 łyżki
  • SOK BRZOSKWINIOWY, 7 łyżek
  • ZELATYNA (niecała łyzka), 8gr
  • DUZE OBRANE BRZOSKWINIE, 3szt
  • cukier, 3 łyżki
  • sok z cytryny, 1 łyżka
  • cukier waniliowy, 1 łyżka
  • JOGURT WANILIOWY, 200gr
  • TWAROZEK (SEREK WIEJSKI), 200gr
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ZMIESZAC POKRUSZONE HERBATNIKI Z ORZECHAMI, TLUSZCZEM I MIODEM. MASA WYLOZYC OKRAGLA TORTOWNICE (o średnicy 22cm,z wyjmowanym dnem).

  2. SOKMZOWOCOW ZAGOTOWAC, DODAC ZELATYNE. OSTUDZIC.

  3. BRZOSKWINIE POKROIC I ZAGOTOWAC JE WRAZ Z CUKREM ORAZ SOKIEM Z CYTRYNY. GOTOWAC NA MALYM OGNIU PRZEZ 5min, LUB DO MOMENTU, GDY OWOCE ZMIEKNA. DODAC CUKIER WANILIOWY. POLOWE BRZOSKWIN PRZELOZYC DO MISKI I ODSTAWIC.

  4. POZOSTALE OWOCE POSZATKOWAC W MIKSERZE LUB ROBOCIE KUCHENNYM. DODAC JOGURT, TWAROZEK I MIESZANKE ZELATYNOWA. UROBIC NA KREMOWA MASE. CALE OWOCE POLOZYC NA SPODZIE Z HERBATNIKOW. WLAC MASE I CHLODZIC PRZEZ OK 3godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń