Do góry

Desery Przepis na:

Torcik brzoskwiniowy "Melba"

Desery

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 25.01.2008

Odsłon: 8048

Pyszny torcik z owocami, łatwy szybki i niedrogi, idealny na lato

Składniki

  • 1 gotowy spód biszkoptowy
  • brzoskwinie i maliny, po 50 dag
  • cukier waniliowy, 2 szt.
  • siekane migdały, 10 dag
  • serek mascarpone, 50 dag
  • twaróg, 1 kg
  • cukier, 12 dag
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiksować 12 dag malin z torebką cukru waniliowego. Twaróg utrzeć z serkiem mascarpone, cukrem, przecierem malinowym i resztą cukru waniliowego. Biszkopt pokroić na 2 placki, spód cienko posmarować kremem i ułożyć na nim połówki obranych brzoskwiń. Na owocach rozłożyć połowę kremu, przykryć drugim plackiem, posypać malinami. Cały tort posmarować resztą kremu, boki posypać migdałami. Udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń