Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik dla smakoszów. Czekoladowo-orzechowy :-) Pyszny i nawet sprawdziłam ile Tłuszczu i Kalorii :-) Uwagi: Piec w temperaturze 190°C Porcji 8 Przygotowanie 20 min Pieczenie 50 min Kalorie 581 Tłuszcz 11g
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Włożyć czekoladę do naczynia żaroodpornego ustawionego nad rondlem z gotującą się wodą. Mieszać do stopienia czekolady. Zdjąć naczynie z rondla i lekko ostudzić.
Włożyć żółtka i cukier do miski. Ucierać do uzyskania gęstej, białej masy. Dodać czekoladę, orzechy laskowe i rum.
Białka ubić w misce na sztywną pianę. Dodać pianę do masy czekoladowej. Wylać powstałe ciasto do tortownicy o średnicy 22 cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 50 minut (sprawdzić patyczkiem). Wystudzić w blasze. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.