Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny galaretkowiec w torcikowej odsłonie. Kolorowy, uwielbiany przez dzieci.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 25
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 58
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1970
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 25
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 58
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1970
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody każda. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimbej wody by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem, odstawić, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Do letniego mleka dodać galaretki. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać masę galaretkową. Wstawić do lodówki. Czwartą galaretkę zalać 400ml wody. Gdy zacznie tężeć wylać ba wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. Smacznego.