Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobiega koniec sezonu malinowego. Więc korzystając z dobrodziejstw lata prezentuje dziś pyszny, szybki deser malinowy! Zamiast ciasta francuskiego można wykorzystać kruche, gotowe ciasteczka. Wówczas nie wymaga pieczenia:) Ja tym razem miałam pod ręką gotowe ciasto francuskie więc je wykorzystałam. Z rozkruszonymi ciastkami smakuje równie dobrze :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 140
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto francuskie włożyć do nagrzanego piekarnika, upiec i pokruszyć. Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody, a w miedzy czasie posmarować małą tortownicę tłuszczem i obsypać pokruszonym ciastem francuskim. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, następnie ostudzić, ubić z cukrem pudrem, rozpuszczoną żelatyną i malinami. Gotową masę przełożyć do tortownicy, ozdobić malinami i wstawić do lodówki. Deser można ozdobić bitą śmietaną lub zalać galaretką.