Do góry

Desery Przepis na:

Torcik marmurkowy - szachownica

Desery

Autor: vdj83

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 26

Dodano: 22.05.2009

Odsłon: 10424

Sezon na maliny tuż tuż, więc warto pomyśleć o urozmaiceniu naszej codziennej kuchni o ten aromatyczny składnik. Gorąco polecam torcik marmurkowy z malinami, który przeniesie was w siódme niebo.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Blaty złożyć razem, nożem naciąć tak aby utworzyć obręcze.

  2. Naprzemiennie kolorami poukładać od nowa blaty.

  3. Maliny zalać rumem, dosypać zwykły cukier, odstawić .

  4. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, laskę wanilii przeciąć na pół, końcówką noża wyjąć miąższ i dodać do śmietany.

  5. Maliny osączyć z alkoholu, zostawiając jego część do nasączenia blatów, odkładając kilka malin do dekoracji. Owoce dodać do kremówki i wymieszać łyżką tak aby lekko rozgnieść maliny, odłożyć część kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.

  6. Blaty delikatnie nasączyć rumem z malin, przekładać kremem, wierz i boki posmarować odłożonym kremem i posypać malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń