Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser dla Małych i Dużych ;) na bazie kaszki mannej. Pyyszota!
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 603
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 603
Składniki
Tortownicę wykładamy biszkoptami lub herbatnikami. Mleko podgrzewamy z cukrem waniliowym. Gdy zacznie się gotować stopniowo, powoli wsypujemy kaszkę manną ciągle mieszając aby nie zrobiły się grudki. Uważajmy też aby kaszka nam się nie przypaliła. Gdy masa zgęstnieje zestawiamy z ognia i odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wystygnięcia.
Miękką Kasię ukręcamy mikserem z cukrem pudrem. Gdy zrobi się jasna i puszysta dodajemy po 2 łyżki wystudzonej kaszki ciągle ubijając. Gotową masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Na biszkopty lub herbatniki wykładamy najpierw ciemną a potem jasną masę kaszkową. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Studzimy. Ananasy kroimy na mniejsze kawałki i blenderujemy na mus. Dodajemy do niego tężejącą galaretkę i mieszamy. Mus ananasowy wylewamy na jasną kaszkę.
Wstawiamy do lodówki i chłodzimy min.3 godziny a najlepiej całą noc. Smacznego!