Do góry

Desery Przepis na:

Torcik owocowy

Desery

Autor: Joanna07

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 42

Dodano: 12.08.2008

Odsłon: 1025

dzieci go uwielbiają - naprawdę przepis sprawdzony i często to ciasto gości u mnie na stole, zarówno latem, jak i zimą. Można robić go ze świeżymi owocami, jak np borówkami czy malinami ale równie smaczny jest z owocami z syropu (brzoskwinie, mandarynki).

Składniki

  • biszkopty - 1 opakowanie, 0,5 l mleka, 10 łyżek cukreu, 1 cukier waniliowy, 4 żółtka, 1 całe jajko, masło - 1 kostka, 2, łyżki m
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. torcik owocowy: na spód tortownicy wykładamy biszkopty, krem składa się z : budyń - 0,5 l mleka gotujemy z 10 łyżkami cukru i cukrem waniliowym-do gotującego dodajemy 4 żółtka i 1 całe jajko + 2 łyżki mąki pszennej, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, szczyptasoli. po ostudzeniu budyniu miksujemy go z kostką masła; na krem dajemy np. świeże borówki i zalewamy 2 galaretkami np. wiśniowymi rozpuszczonymi w mniejszej ilości wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń