Do góry

Desery Przepis na:

Torcik Rafaello

Desery

Autor: alunk15

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano: 16.02.2008

Odsłon: 5499

Ciasto Rafaelo pyszne i łatwe w wykonaniu

Składniki

  • jaja,mąka,czekold,migdły ,wiórki,cukier,mleko
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 6 jaj.,6 łyżek cukru,6łyżek mąki-----ciasto żółtka oddzielić od białek,białka ubić z6łyżkami cukru na sztywno następnie dodawać po 1 żółtku i 1łyżce mąki ubijać do wyczerpnia produktu.Upiec biszkopt w 180 st . 2 białe czekolady rozpuścić w 8 łyżkach mleka dodac wiórki kokosowe ostudzić, ubić smietanę z 2 opkowniami śnieżki dodać ostudzoną czekoladę doubitej śmietany,oraz migdały w płatkach wyłożyć na biszkopt

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: rafaelo

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mery1987 22 lutego 2008 pysznie brzmi...szkoda że nie ma zdjęcia.Ale na sam opis już mi ślinka cieknie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń