Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny śmietanowiec z dowolnymi owocami,idealny na upały.Przepis Ewy Wachowicz:)
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 549
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 211
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1700
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 549
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody,studzimy.
Śmietanę ubijamy,a pod koniec ubijania dodajemy tężejące galaretki.
Biszkoptami wykładamy dno tortownicy,na nie wysypujemy owoce oraz wylewamy masę śmietankową.Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody,studzimy,gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.
Ciasto schładzamy w lodówce.Można podawać z bitą śmietaną.Na wierzchnią galaretkę można wysypać owoce.