Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 25
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 280
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 108
Składniki
Biszkopt:Upiec biszkopt z 6 jajek w tortownicy o średnicy 28 cm po wystudzeniu wyjąc z formy i przekroić na 3 placki i nasączyć (sok z cytryny + woda + wódka, jeśli nie będzie dla dzieci)
Masa truskawkowa: Ubić śmietanę i pokroić truskawki, 2 galaretki rozpuścić w 0,5l wody , wrzucić pokrojone truskawki i wlać do ubitej śmietany odstawić do lekkiego stężenia, najlepiej, żeby masa miała konsystencję lekkiego musu; biszkopty przełożyć masą truskawkową
Zdobienie:Śmietanę ubić z cukrem. żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (kilka łyżek). Jak przestygnie dodać do niej czubatą łyżkę bitej śmietany, wymieszać i wlać do bitej śmietany. ubić wszystko razem jeszcze chwilę.
posmarować śmietaną wierzch i boki tortu, biszkopty przykleić do boku, związać wstążką. na wierzchu poukładać truskawki pokrojone w paski