Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Mamy, która piecze najlepsze torty na świecie :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 364
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36028
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 304
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 364
Składniki
Ubijamy białka dodając pod koniec cukier. Do ubitej na sztywno masy dodajemy żółtka . Następnie dodajemy mąkę z proszkiem. Wylewamy masę do tortownicy do nagrzanego do 160 st. piekarnika. Po 10 min. podnosimy temperaturę do 180 st. Pieczemy około godziny .
Krem. Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kolejno żółtka dalej ucierając. Do części kremu dodaję kakao.
Przygotowujemy poncz. Ja daję wodę , cukier ,cytrynę i rum. Ale to już wg. uznania. Pierwszą warstwę nasączamy i przekładamy jasnym kremem. Ja dodatkowo na krem nakładam dżem brzoskwiniowy. Kładziemy drugą warstwę. Nasączamy i nakładamy krem kakaowy. Ostatnią warstwę również nasączamy i nakładamy krem. Wygładzamy powierznię na torcie. Dekorujemy według uznania.