Do góry

Desery Przepis na:

Tort

Desery

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 425

Dodano: 06.05.2012

Odsłon: 17538

Szybko się robi i szybko znika

Składniki

  • upiec biszkopt/mój przepismaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/placek-biszkoptowy,53842
  • dżem z czarnej porzeczki, 1 słoik
  • Śmietana 30%, 330 ml
  • galaretki, cytrynowa i truskawkowa
  • krem czekoladowy, 1 op.
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cytrynową galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody odstawić do stężenia następnie dodać do ubitej śmietany

  2. galaretkę truskawkową rozpuścić również w 1 szklance.wody,wylać do płaskiego naczynia aby po stężeniu pokroić ją na kwadraciki

  3. ubić krem wg. przepisu na opakowaniu

  4. upieczony i wystudzony biszkopt przekroić 2 razy

  5. 1 część biszkopta posmarować dżemem,i połową kremu czekoladowego drugi blat posmarować masą śmietanową z kawałkami galaretki truskawkowej,przykryć pozostałą częścią ciasta

  6. wierzch i boki tortu posmarować masą czekoladową i udekorować masą śmietanową lub według własnego pomysłu

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń