Do góry

Desery Przepis na:

Tort bezowy Perlowej

Desery

Autor: tatiana

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 1293

Dodano: 12.01.2008

Odsłon: 6494

Swietnie nadaje sie na deser

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bialka ubic na sztywno.W polowie ubijania powoli dodac cukier i miksowac na wysokich obrotach.Kiedy piana bedzie sztywna dodac ocet i dalej miksowac dodac kakao i jeszcze zmiksowac.Czekolade posiekac dodac do masy i wymieszac lyzka drewniana Przelozyc na blache wylozona pergaminem i uformowac z masy ksztalt kopca kreta.Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 180 st na 5 min.Potem zmniejsztc do 150 st i piec ok 1 godz i 15 min.Studzic w uchylonym piekarniku Smietane ubic na sztywno z odrobina cukru i wylozyc na wystudzony tort posypac malinami lub np jagodami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń