Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Bialka ubic na sztywno.W polowie ubijania powoli dodac cukier i miksowac na wysokich obrotach.Kiedy piana bedzie sztywna dodac ocet i dalej miksowac dodac kakao i jeszcze zmiksowac.Czekolade posiekac dodac do masy i wymieszac lyzka drewniana Przelozyc na blache wylozona pergaminem i uformowac z masy ksztalt kopca kreta.Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 180 st na 5 min.Potem zmniejsztc do 150 st i piec ok 1 godz i 15 min.Studzic w uchylonym piekarniku Smietane ubic na sztywno z odrobina cukru i wylozyc na wystudzony tort posypac malinami lub np jagodami.