Do góry

Desery Przepis na:

TORT biedronka

Desery

Autor: myszkka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 20.08.2009

Odsłon: 2510

jast bardz smaczny zrobiłam go na moje urodziny

Składniki

  • jajka, 6
  • cukier, 1 szklanka
  • mąka, 1 szklanka
  • ocet, 2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • śmietany 30 -proc, 1 l
  • burak czerwony lub barwnik do ciast, 1
  • śmietanfiksy, 3
  • owoce, 25 dag
  • dżem niskosłodzony, 1 słoiczek
  • drażetki czekoladowe, 10
  • czerwone lentilki, 2
  • polewa czekoladowa, 1 opakowanie
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy z cukrem. Do żółtek dodajemy ocet i proszek. Wlewamy do białek, dodajemy mąkę i mieszamy. Po upieczeniu biszkoptprzekrawamy na 3 części. Śmietane ubijamy z fiksami i łyżeczką cukru pudru, trochę odkładamy, resztę mieszamy z rozdrobionymi owocami.

  2. Przekładamy w następującej kolejności ; biszkopt, bita śmietana, biszkopt, dżem, bita śmietana, biszkopt. Do odłożonej bitej śmietany dodajemy kilka kropel barwnika. Rozsmarowujemy krem i ozdabiamy drażetkami czekoladowymi. Na częćść ciasta wykładamy polewę. Z lentilek robimy oczy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Blondi_66 23 sierpnia 2009 szkoda ze nie spróbowałam na twoich urodzinach daj fotke

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 20 sierpnia 2009 Ja podobnie robię motyla, już przełożony kremem tort przekrawam na pół i okrągłymi stronami łączę ze sobą .Na środek układam banana, wszystko pokrywam kremem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń