Do góry

Desery Przepis na:

TORT CASATTE-na zimno

Desery

Autor: muszelka

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 85

Dodano: 28.01.2009

Odsłon: 3748

pyszniutkie i smaczniutkie szybko może się nie robi, ale jaki smak ;D

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żółtak i cukier puder wymiksować do białości. Rozpuścić w większym garnku margarynę i rozmiksować ją mikserem. Do tego powoli dodać ugotowany bydyń, kieliszek wódki i czekoladę rozdrobnioną na malutkie kawałki oraz bakalie. Zostawić to. W 0,5 szklanki zimnej wody rozpuścić 2 łyżki żelatyny i to delikatnie rozgrzać, wymieszać ostudzić. Wlać do pozostałej masy. To wszystko wlać na blasze wyłożoną papierem, a na tym poukładać biszkopty. Biszkopty skropić cytryną. Na blaszę wlać masę. Na wierzch brzoskwinie lub inne owoce, zalać to gęstniejącą galaretką. Odstawić do lodówki, gdy galaretka zstężeje tort nadaje się do jedzenia!! ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: casatte

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń