Do góry

Desery Przepis na:

Tort czarno-biały

Desery

Autor: ilia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 513

Dodano: 27.02.2009

Odsłon: 2125

Pyszny i szybki tort

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 12 żółtek utrzeć z 1 szklanką cukru pudru

  2. Dodać marmoladę i czekoladę, zmiksować

  3. Dołożyć orzechy i wymieszać

  4. Wyłożyć do tortownicy (najlepiej o średnicy 26 cm)

  5. 12 białek ubić na sztywno z 1 szkl. cukru pudru

  6. Dodać sok z cytryny i migdały, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką

  7. Wyłożyć do tortownicy na czarną część

  8. Całość piec w temp. 180C przez ok. 45 minut Tortu nie przekrajamy, w trakcie pieczenia wewnątrz tworzy się warstwa białej masy. Na zewnątrz można zrobić polewę czekoladową lub mocno alkoholizowaną masę (patrz mój przepis na "Torcik pysznie wakacyjny") Styczeń 2009

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 27 lutego 2009 PEWNIE TO I DOBRE. JAK MA BYĆ ZŁE, JAK W SRODKU PÓŁ KG. TAKICH ORZECHOWYCH PYSZNOŚCI! !
I TO WAZYSTKO NA TAKĄ MAŁA TORTOWNICE.STRASZNIE TO DROGIE CIASTO.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń