Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą wyjątkową okazje!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 73
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 204
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 258
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 425
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 73
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 204
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 258
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
Wykonanie placka: Czekolady rozpuścić w trzech łyżkach wody na bardzo wolnym ogniu, ostudzić i odstawić.
W międzyczasie utrzeć masło z cukrem i żółtkami.
Dodając kolejno, rozpuszczone czekolady i kakao.
Następnie wsypać kawę i mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając.
Białka z 9 jaj ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać do masy i delikatnie zamieszać.
Przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.
Wykonanie tortu: Czekolady rozpuścić w trzech łyżkach wody na bardzo wolnym ogniu.
Kakao i obie mąki wymieszać w 1/3 szklanki mleka bardzo dokładnie aby nie było grudek. Resztę mleka zagotować z cukrem i wlać do rozpuszczonych czekolad mieszając i jeszcze raz zagotować.
Następnie wlać do niego mieszankę z kakao z mąkami i kawę rozpuszczalną. Zagotować na konsystencję budyniu, wystudzić. Następnie ucierać masło, dodając po jednej łyżce masy czekoladowej, pod koniec ucierania dodajemy 3 żółtka.
Placek przecinamy na trzy krążki i przekładamy gotową masą i oblepiamy boki. Gotowy tort ozdabiamy według upodobania.