Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty ,bardzo smaczny tort czekoladowy ,zawsze udany Polecam .....
Polecam.
Odsłon: 132
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 132
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 65
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 621
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier ,dalej ubijając do wyczerpania cukru następnie , dodać żółtka Na koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kakao,sodą ( całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki ) Masa: Białka ubijamy z cukrem ,dodajemy żółtka. Masło ucieramy,powoli dodajemy masę jajeczną i dalej ucieramy.Na sam koniec dodajemy ,rozpuszczoną ,jedną deserową (chłodną)czekoladę i 50 ml spirytusu. Wszystko razem łączymy i gotową masą nakładamy tort .Każdy krążek dobrze nasączyć i posmarować kremem,posypać bakaliami 1/2 czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej przestudzoną rozprowadzić na wierzchu tortu .Obłożyć bezami Startą czekoladą obsypać boki tortu ,udekorować według uznania. Ja udekorowałam ozdobami gotowymi z czekolady... Smacznego!!!!