Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
M:) z pozdrowieniami dla siostry ;)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 185
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Margarynę utarłem na puszystą masę. Dodałem cukier ,jajka ,sok jabłkowy i dokładnie wymieszałem. Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia ,przesiałem do masy i dokładnie połączyłem. Ciasto włożyłem do natłuszczonej tortownicy (26 cm) i piekłem 30 min. w temperaturze 180 stopni C. Ostudziłem i przekroiłem na dwa kawałki ,jeden zostawiłem w tortownicy. Jabłka pokroiłem w kostkę ,wymieszałem z cynamonem i amaretto. Galaretkę rozpuściłem w gorącej wodzie (mniejsza ilość niż na opakowaniu). Dodałem jabłka. Wstawiłem do lodówki aby lekko stężała. Sok podgrzałem z 30 g cukru i rozpuściłem w nim żelatynę. Śmietankę ubiłem z cukrem waniliowym i dodałem do tężejącej masy. Masę jabłkową rozłożyłem na placku w tortownicy ,zostawiłem 2 cm brzeg. Na wierzch rozprowadziłem masę śmietanową i przykryłem drugim plackiem. Wstawiłem do lodówki na kilka godzin. Budyń wymieszałem z 10 g cukru i 2 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotowałem ,wlałem budyń i dokładnie wymieszałem. Doprowadziłem do wrzenia. Zdjąłem z ognia i lekko ostudziłem. Masę rozprowadziłem na torcie i udekorowałem śliwkami i wiórkami czekoladowymi.