Do góry

Desery Przepis na:

Tort kakaowy mojej Babci...

Desery

Autor: ewad56

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 8

Dodano: 23.12.2009

Odsłon: 2704

Można zmieniać smaki masy tortowej ale najlepsza jest biała masa z masła z dodatkiem alkoholu. Lukier do tortu polecam biały robiony na gorąco.

Składniki

  • ¼ kg cukru – grysik
  • 5 dkg masła
  • 2 całe jaja
  • 4 dkg kakao
  • ¼ kg mąki
  • trochę więcej niż ¼ l mleka
  • 1 proszek do pieczenia – na samym końcu.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto nie może być za gęste, bo na środku pęknie. Wszystko trzeba dodawać kolejno i stopniowo ucierać w misie kulą Masę można zrobić białą z dodatkiem alkoholu lub ciemną kakaową lub kawową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewad56 23 grudnia 2009 Pycha!
Tradycyjny tort na Święta Bożego Narodzenia....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń