Do góry

Desery Przepis na:

Tort Kokosowy

Desery

Autor: ANIA25

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 106

Dodano: 20.01.2009

Odsłon: 2119

Wyśmienity tort kokosowy, który będzie wyśmienitym dodatkiem do wspaniałej uroczystości.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pinę. Dodawać po trochu cukier - nadal ubijać.Dodać nstępnie kokos i bułkę tartą- delikatnie wymieszać. Masę wylać na 12-sto jajeczną tortownicę. Piec na środkowym poziomie piekrnika w temp.170 stopni przez około 40 min. Gdy blat wystygnie (najlepiej na drugi dzień) przeciąć na połowę. Tort na ponczować i przełożyć kremem czekoladowym. PRZEPIS NA KREM: 40 dkg cukru, 2 jja całe, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek kakao, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - wszystko dać do garnka i zagotować, ciągle mieszając.Ostudzić.dodać 50 dkg masła i utrzeć. Palce lizać!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń