Do góry

Desery Przepis na:

Tort Makowy

Desery

Autor: aisha20

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 149

Dodano: 06.07.2008

Odsłon: 3366

pyszne ciasto, łatwe w przygotowaniu, palce lizać:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mak sparzyć, 2 razy przemielić na maszynce. Margarynę, żółtka, cukier ucierać dodając mleko. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, mak, bakalie i olejek, a na końcu ubite białka i wymieszać. Piec ok. 1 h. Można użyć gotowej masy w puszce (1 sztukę) i wtedy dodać tylko pół szkl. cukru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń