Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest troszeczkę pracochłonne ale efekt końcowy wynagrodzi smacznie włożoną w placuszek pracę :))) przepis zaczerpnięty z kobiety i życie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ciasto kruche zagnieść z podanych składników, podzielić na dwie części i upiec dwa okrągłe placki po 15 min. w 180 C . Wyjmować przestudzone, będą w tedy twarde i nie nie będą się łamać.
Biszkopt, ubić pianę z białek dodawać pomału cukier cały czas ubijając, kiedy piana będzie już lśniąca dodać żółtka i 2 łyżki wody, wymieszać. Na koniec dodać oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przelać do formy i piec 30 min. w 180 C.
Krem, oba rodzaje mąki wymieszać z niewielką ilością mąki, resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń. Do gorącego budyniu dodać masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Kruchy placek posmarować połową wystudzonego kremu, na nim ułożyć biszkopt posmarować resztą kremu i przykryć drugim plackiem kruchym , wierzch polać polewą czekoladową. Smacznego :))