Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort, nie jest słodki. Biszkopt kawowy, a masa z bitej śmietany :) Znika w tempie ekspresowym :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 566
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 566
Składniki
Biszkopt kawowy: Ubić białka na pianę na sztywno rzucić proszek do pieczenia ciągle ubijając następnie cukier po trochu, potem ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając. Na koniec mąkę przesianą mieszając delikatnie, na końcu kawę dalej miksując. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na 2 części. Piec ok 20 minut na termoobiegu 170^ ma zapałka być sucha. PRZEPIS- SKŁADNIKI SĄ NA DWA BLATY!!! Babka jest wycięta z trzeciego blatu, a cyce wycięte za pomocą dwóch szklanek różnej wielkości z czwartego blatu.
Bita śmietana: 2 pudełka bitej śmietany ubić, następnie dodać krem waniliowy do ciast wymiksować. Dać na pierwszy blat biszkoptu nasączonego kawą rozpuszczalną. Resztę bitej śmietany wymiksować dodać śmietan fixy wymieszane z cukrem pudrem wymiksować. 300 ml odłożyć na przybranie babki. Przybranie babki podzielić na 3 części, trzecia część niech będzie biała i mniejsza od tamtych dwóch- będzie naszyjnik i kwiatki. Do jednej dać brązowy, a do drugiej różowy barwnik i wymiksować. Babkę najpierw pokryć brązową bitą śmietanę potem z różowej ułożyć majteczki i stanik . Smacznego!