Do góry

Desery Przepis na:

Tort na Chrzciny dziewczynki

Desery

Autor: lienka4

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 173

Dodano: 14.09.2009

Odsłon: 29020

Pracochłonny ale warto:)

Składniki

  • lukier plastyczy, 0,750 kg
  • biszkopt, 3 blaty
  • krem maslany lub krem mascarpone z nutella
  • owoce do przelozenia
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Niestety nie da sie precyzyjnie wyjaśnić jak zrobić aniołka, dziecko spiące z misiem i rózyczki...poprostu wykonać z lukru plastycznego:) i ustawic na powleczonym lukrem torcie:) najlpeije podklejając klejem spożywczym żeby sie nie "wywrotowało" jak to powiada siostra małej basi:) smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 10 grudnia 2009 Iienka4 ja wierze, że tort i ozdoby zrobiłaś sama. Te głosy negatywne to pewnie zazdrość, ale przy okazji tego sporu przeczytałam kilka cennych uwag na temat łączenia niektórych produktów. Sama lubie piec i na pewno mi się to przyda. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 21 października 2009 olaboga...ale się tu działo...co do mas to nie wiem do tortów na takie okazje moja kuzynka -cukiernik robi maślane bo ma gwarancje że nic nie rozpuści,i jest najpewniejsza a jak ktoś nie ulepi takiego aniołka z lasteliny to i pewno z niczego innego nie da rady....ale cierpliwości to wcale nie jest takie trudne,nie zniechecać się.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lienka4 16 września 2009 Rok temu na roczek mojego synka zrobiłam mu żółwia własnie z tego lukru, bardzo polecam i z lukru i pou zwłaszcza na urodziny dzieci. Jeli boisz sie obkładać tot lukrem można zostwić go nieobłozonego a zrobic tylko ozdoby i figurki. Zwykły sernik pieczony mozna nawet ozdobic:) Powodzenia:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

apple 16 września 2009 Torcik cuuudny!!! Nie przejmuj się negatywnymi opiniami. Ja wierzę. że można takie cudeńko wykonać samemu. Jest masa różnych przyrządów, które pomagają precyzyjnie wykonać takie właśnie ozdoby cukiernicze. A to, że podobne figurki są na innych tortach to co z tego? Jak Ci się podobają to masz prawo sobie ulepić takie same! Podziwiam za talent! Za kilka miesięcy spróbuję coś ulepić na roczek dla córci:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lienka4 15 września 2009 Kolezanko jak juz napisalam w zwiazku z tym ze byla bita smietana w przepisie a powoduje ona rozpuszczanie lukru zmieniam przepis napisane bylo smieta lub krem LUB, ja uzywam kremu.
Zdęcie jest w 100% moje i wykonany na nim tort zarowno swinki jak i chrzetst rowniez mój, podaj żrodlo gdzie jest to zdjecie lub przyjzyj sie dokladnie ze jest to co innego \ Bardzo nie ładnie jest rzucać na kogos oszczerstwa .
ale pozdrawiam serdecznie tak czy siak:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mrsgabka111 15 września 2009 koleżanko wczesniej byla bita smietana w twoich skladnikach i teraz ja zmienilas wiec nie kłóć sie teraz ze tak nie bylo dowodem jest to ze o to samo cie zapytala agus32, nie wypieraj sie a jezeli chodzi o tortownie to zdjecie wzielas z galerii jednego z uzytkownikow z reszta przednia domena polakow jest to ze prawda w oczy kole i nie chca sie do tego przyznawac wiec gratuluje samozaparcia i czystego sumienia,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lienka4 15 września 2009 Droga koleżanko
1. Detale takie jak perełki zrobione są maszynowo to fakt reszta recznie kwitki np: wycinarką.
2. Napisałam bita smietana lub krem patrz wyzej -u mnie jest jest krem z nutelli i mascarpone wiec nie wiem czemu sie czepiasz.
3. Tort swinki- nie jest z tortowni.pl tylko z ksiązki Debie Brown- co napisałam pod zdjęciem w chlewiku. Tortownia.pl jest dystrybutorem tej ksiażki wiec również czerpie z niej inspiracjie tak samo jak ja, wiec nie wiem w czym problem.
4. Bita smietana rozpuszcza lukier- dziekuje, dowiedziałam sie o tym wlaśnie tu wiec usuwam z przepisy i proponuje krem maśłany- ja osobiscie nie lubie ale najlpeiej trzyma lukier.
Ten tort akurat jest moj w całosci w kazdym detalu, wiec prosze jesli ktos znajdzie taki sam o podanie zrodła oryginalu.
Wystarczy ze ktos lubi modeline plasteline a napeno sobie poradzi i wyczaruje mnowstow pieknych rzeczy. Polecam zabawe :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mrsgabka111 15 września 2009 droga kolezanko w cukierni detale do tortow i ciast robi maszyna masowo a w szczegolnosci te najmniejsze, ewentualnie ludzie je pozniej sklejaja choc i to wychodzi juz z moody bo i prosciej i szybciej, a kaska 333 ma racje bo to prawda ze bita smietana rozpuszcza mase cukrowa, sprawdziłam twój chlewik pełen świnek i z przykrościa stwierdzam ze wzięłaś go ze strony tortownia.pl taki sam byl wstawiony kilka miesiecy temu wiec wybacz, w przepisie jest napisana bita smietana, a teraz piszesz ze krem jest z nutelli i serka wiec jak naprawde jest z tym tortem???,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 15 września 2009 A dla chłopca nie mógłby być, przecież można ulepić Jasia, Adasia czy innego gagatka... Tylko kolor lukru można zrobic inny. Jak ktoś ma wprawę w lepieniu z plasteliny i smykałkę plastyczną, to z tym tez sobie poradzi, bez przesady. ;) A ja myslę, że możnaby te ozdoby i górę zrobic z masy marcepanowej, byłoby plastycznei i pysznie. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lienka4 15 września 2009 Lukier kupuje na allegro, przekładałam kremem z mascarpone i nutelli z przepisów dorotki z moje wypieki .
kaska333 bardzo mi miło usłyszeć komplement, tak ma detale - aniołka np wykonuje ok 40min dziecko z kołuderką równiż...a co w cukierni to robokopy robią czy ludzie też?
Nie wiedziałam ze bita śmietana rozpuszcza lukier , moj tort chlewik pelen swinek byl przekladany bita smietana i faktycznie lukier zmiękł troszke ale nie było tragedii.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń