Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła Panna Młoda była bardzo mile zaskoczona :)
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5182
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5182
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty. Jeden okrągły w tortownicy o średnicy 24 cm, a drugi w małej keksówce. Po wystuczeniu z mniejszego biszkoptu wycinamy kształt penisa. W drugim biszkopcie, w dolnej części wycinamy mały trójkąt. Ważna aby penis nie wyszedł za duży, bo będzie wyglądać głupio.
Twaróg ucieramy z białym cukrem i z cukrami waniliowymi. Dodajemy też 3 łyżki zalewy z brzoskwiń. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i łączymy obie masy. Przygotowujemy żelatynę i bardzo dokładnie mieszamy z masą twarogowo-śmietanową. Ważne żeby nie było "kłaczków". Dzielimy masę na dwie części. W jednej misce odkładamy 1/3 masy i mieszamy z frużeliną truskawkową. Pozostałe 2/3 barwimy barwnikami na "cielisty" kolor.
Okrągły biszkopt dzielimy na pół. Nasączamy go zalewą z brzoskwiń i układamy pocięte brzoskwinie, a następnie masę truskawkową. Na wierch kładziemy "cielistą" masę. Tą samą masą pokrywamy penisa. Z jej pomocą formujemy też żyłki i inne anatomiczne szczegóły. Chlodzimy w lodówce, aż masa zastygnie.
Z masy cukrowej wycinamy kształt majtek i kładziemy na cieście. Ważne żeby ciasto nie było prosto z lodówki, ponieważ różnica temperatur sprawi, że masa zawilgotnieje i spłynie. Oczywiście penisa również powlekamy masą i ukladamy na cieście.