Do góry

Desery Przepis na:

Tort Pavlowej

Przepis dnia 2011-02-13
Desery

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 478

Dodano: 11.02.2011

Odsłon: 49331

Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Myślałam, że porywam się z motyką na księżyc, ale w sumie bardzo łatwe do zrobienia.:) Polecam, strasznie pyszne

Składniki

  • białka, 6 sztuk
  • drobny cukier, 30 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżeczka
  • ocet ( zwykły lub winny biały), 1 łyżeczka
  • kremówka, 250ml
  • owoce raczej kwaskowate np. truskawki, kiwi itp.
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier, mąkę i na koniec ocet.

  2. Na blachę z papierem do pieczenia wyłożyć masę białkową w kształt koła, rozłożyć dosyć płasko, nie w szpic. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Piekłam z termoobiegiem dolna grzałka. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.

  3. Kremówkę ubić na sztywno bez cukru, wyłożyć na bezę i poukładać ciasno owoce. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (19)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Pistacja 30 czerwca Zrobię, gdy wymyślę co zrobić z 6 żółtek :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

CeeGee 16 lutego 2011 Bardzo popularny tort w Australii, jednak ciekawsza jego wersja jest tzw. " Pavlowa - rolada", ktora wymaga sporo smykalki przy jej realizacji ale smakuje o niebo lepiej niz tort

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

CeeGee 16 lutego 2011 Pavlowa jest bardzo polularnym tortem w Australii od lat, ale bardziej smakowitym kaskiem jest Rolada - Pavlowa, o ktorej jak ja robic wiedza nieliczni

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ladybird 15 lutego 2011 Na pewno pyszne, ale nie bede probowac - za 1,5 godziny pieczenia zaplace krocie za gaz :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 15 lutego 2011 kroi się bardzo dobrze, oczywiscie ostrym nożem:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 lutego 2011 Zawsze podobał mi się wygląd tego deseru, ale zastanawiałam się: czy i jak można to wygodnie pokroić i zjeść ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 13 lutego 2011 Miałam okazję kiedyś próbować podobnego torciku. Napewno skorzystam z przepisu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń