Do góry

Desery Przepis na:

TORT SEROWO-KAWOWY

Desery

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 12.07.2009

Odsłon: 26642

TORT ZACHWYCI KAŻDEGO SWYM DELIKATNYM SMAKIEM

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM.STOPNIOWO DODAWAĆ ŻÓŁTKA,MĄKĘ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KAKAEM.CIASTO PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC 30 MINUT W 180ST.

  2. OSTUDZONY BISZKOPT PRZEKROIĆ NA DWA BLATY.KAWĘ WYMIESZAĆ Z KONIKIEM.NASĄCZYĆ DOLNY BLAT.

  3. ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ.STOPNIOWO DODAWAĆ PO ŁYŻCE SEREK I ROZPUSZCZONĄ W 1/3 SZKLANKI WODY ŻELATYNĘ.WYMIESZAĆ A NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ Z UBITĄ KREMÓWKĄ.

  4. POŁOWĘ KREMU ROZPROWADZIĆ NA NASĄCZONYM BLACIE,PRZYKRYĆ DRUGIM BLATEM,ZNÓW POLAĆ KAWĄ Z KONIAKIEM.TORT POKRYĆ RESZTĄ KREMU.POLAĆ POLEWĄ I SCHŁODZIĆ.

  5. JA DODATKOWO UDEKOROWAŁAM BOKI PŁATKAMI MIGDAŁÓW.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 listopada 2011 Cieszę się że natrafiłam na twoje ciasto,wygląda super i już czuję jak smakuje !!!!!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciekawaelza 26 marca 2010 To ciasto jest przebojem w mojej rodzinie teraz robię je na urodziny mojej wnuczki jako tort dzięki za tak wspaniały przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zwkatarzyna 15 września 2009 Wygląda smacznie mam nadzieję,że tak samo smakuje.Zrobię go na urodziny męża:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 19 lipca 2009 Koniak daje delikatny posmak,ale nie jest konieczny,bo przecież jeśli jedzą go dzieci to oczywiście nie dodajemy go.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aneta16s16 19 lipca 2009 Ta kawę to trzeba wymięszać z koniakiem czy obejdzie się bez?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aneta16s16 19 lipca 2009 Tą kawę trzeba mięszać z tym koniakiem czy obejdzie się bez?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 15 lipca 2009 średnica tortownicy to 26 cm.Aby zrobić takie wzorki należy roztopić czekoladę w kąpieli wodnej.Z płynnej czekolady zrobić trzy kółka,od najmniejszego w środku do coraz to większego na brzegu ciasta.Następnie należy wziąć wykałaczkę i od środka ciasta robić kreski ku brzegowi.Odstępy między kreskami to około 2 cm.Za pomocą wykałaczki i płynnej czekolady można robić różne wzorki,wszystko zależy od wyobraźni.Pozdrawiam!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anitaromana 14 lipca 2009 A jak zrobić na wierzchu ciasta takie ładne wzorki z polewy? jaka ma być wielkość formy do ciasta?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 14 lipca 2009 Ja dałam zwykły biały,półtłusty twaróg,który wcześnie zmieliłam.Zaletą tego tortu jest to,że nie jest słodki.Aha!Masę przed położeniem na pierwszy nasączony blat na trochę włożyłam do lodówki aby trochę zgęstniała(aby żelatyna trochę się zcieła).Masa po przygotowaniu jest lejąca i po prostu wylałaby się z ciasta a gdzy trochę posiedzi w lodówce łatwo się ją rozprowadza po nasączonym blacie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

inkaa1968 14 lipca 2009 JAKI TO SEREK, BO JUŻ KILKA OSÓB PYTA I BEZ ODPOWIEDZI !!!!!!!!!!!!!!! JAKI SEREK

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń