Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 569
Składniki
biszkopot; Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawaj stopniowo cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Blachę wysmaruj tłuszczem, wylej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz ok. 20 min.
Krem: Podgrzać śmietanę kremówkę. Dodać białą czekolaę. Gdy się rozpuści - schłodzić. Najlepiej dać do lodówki na dłuższą chwile. Do schłodzonej masy dodac śnieżkę i wymieszać.
biszkopt rozkroić na 3 równe cześci. przełożyc kremem. udekorować Smacznego