Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 53
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 53
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Na biszkopt:oddzielic żółtka od białek,.Białka ubic na sztywną terzepaczką lub mikseram . Do ubitej piany dodawac stopniowo cukier i żółtka.Ubijac dalej aż cukier się rozpuści.Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia ,wsypac przez sitko do masy jajecznej i lekko wymieszac.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec okolo 45 minutw piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Wyjąć , ostudzić,przekroic w poziomo na dwa blaty .Składniki na poncz wymieszać, połową nasączyć dolny blat.Rozłożyc na nim 1/3kremówki, nastepnie połowe pokrojonych ananasów, przykryc drugim blatem i nasączyc go ponczem .Wierzch i boki tortu posmarowac resztą smietany .Wierzch udekorowac resztą ananasówi cząstakami kiwi.Boki tortu oblażyć podłużnymi biszkoptami .Torto można dekoracyjnie przewiązac wstążką.