Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i tani tort.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
BISZKOPT: Ubić białka na sztywno. Ubijając dodawać cukier, kakao, żółtka, mąkę i proszek. Wylać do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystygnięciu ciasta, przekroić je na 3 części.
Każdy spód lekko nasączyć pączem przyrządzonym z wódki, wody i soku z cytryny.
PRZEKŁADANIE: Spody posmarować cienką warstwą toffi. Na pierwszy ubić 2 smietanki z dwoma śmietanfixami. Na kolejny tak samo. Przykryć ostatnią częścią ciasta, którą należy z wierzchu posmarować toffi, podobnie jak i boki tortu. Ostatni kubeczek śmietanki, ubić i posmarować cały tort dokoła. Boki można obsypać czekoladą startą na grubszych oczkach tarka, wierzch posypać kakaem.