Do góry

Desery Przepis na:

Tort śmietanowy

Desery

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1914

Dodano: 04.05.2009

Odsłon: 36320

Lekki i pyszny. Łatwy i szybki. Oryginalny w smaku.

Składniki

  • Biszkopt tortowy jasny, 1 op.
  • Śmietana kremówka i cukier, 2 op.
  • Marmolada brzoskwiniowa lub morelowa, 1 słoik
  • Mleczko kokosowe (gęsta papka), 4 łyżki
  • brzoskwinie z puszki, ok 4 połówek
  • coś do ozdoby np. wiongrona, czekolada, kokos, wg uznania
  • poncz: sok z brzoskwiń z wódką, ok szklanki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nasączyć biszkopt ponczem.

  2. Brzegi ciasta posmarować marmoladą, a środek ubitą śmietaną z kawałeczkami brzoskwiń. Tak zrobic z dwoma biszkoptami. Górny posmarować mleczkiem kokosowym.

  3. Całą piramidkę pokryć śmietaną, boki ciasta proponuję posypać wiórkami, co spotęguje posmak kokosu, środek ozdobić wg uznania.

  4. Moim gościom smakowało, Waszym też zasmakuje!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marcelina-czaja-14 05 maja 2014 Ile śmietany kremówki? Proszę o podanie w ml oraz ile cukru? Krem będzie lepszy jeśli zamiast cukru doda się cukier puder.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń