Do góry

Desery Przepis na:

Tort truskawkowy

Desery

Autor: milia34

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 84

Dodano: 14.10.2012

Odsłon: 7869

Leciutki i pyszny

Składniki

  • Jaja, 6szt
  • cukier, 25dag
  • maka tortowa, 25dag
  • proszek do pieczenia, 1.5 lyzeczki
  • Ekstrakt waniliowy, 2 lyzki
  • ZIMNA WODA, 4 lyzi
  • szczypta soli
  • c.puder, kilka lyzek
  • smietanka, 36%
  • truskawki mrozone (wczesniej rozmrozic), 250g
  • swieze truskawki, 200g
  • smitan fix, 6 opakowan
  • sok z polowki cyrtyny
  • podluzne biszkopty, 2opakowania
  • lub puste rurki, 2 opakowania
  • czerwona wstazka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT :bialka ubic z dodatkiem soli,nadal ubujajac dodac wode i cukier.Zmiejszyc obroty i dodawac po jednym zoltku o raz ekstrakt waniliowy.Odstawic mikser i delikatnie mieszajac luzka dodawac po trochu make z pr.do pieczenia,Ciasto wylozyc do foremki o srednicy 28cm wylozonej papierem do pieczenia.Piec okolo 30 min w temperatuzre 160 c.

  2. Rozmrozone trusawki zmiksowac.Smietane ubijac krotko na wolnych obrotach,dodawac stopniowo c puder i smietanfixy.Zwieszyc obroty i ubijac na sztywno.odlozyc dwie szlanki .Do reszty dodac truskawki i delikkatnie wymieszac.

  3. Przestudzony biszkopt poroic na 3 czesci,Sropic soiem z cytryny,Przelozyc masa truskawkowa.Brzegi mocno posmarowac kremem.Gore poryc odlozonym kremem,do brzegow na okolo poprzyklejac podluzne biszkopty lub rurki.Na wierzchu ze swizych truskawek ulozyc dowolny wzor,przewiazac wstazka i schlodzic kilka godzin w lodowce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń