Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Składniki
Czekoladę posiekaj, stale mieszając. Proszek budyniowy wymieszaj z 1/4 szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj z dodatkiem cukru. Do wrzącego mleka wlej rozdrobniony budyń, gotuj, aż zgęstnieje, ostudź
Miękkie masło ucieraj z cukrem pudrem na myszną masę, dodając zimny budyń, zimną czekoladę i migdały
odłóż 1/4 przygotowanego kremu. Pozastałym kremem posmaruj wafle. Układaj jeden na drugim. Na wierzchu ułóż czysty wafel lekko dociśnij. Torcik obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny
Wierzch ciasta cienko posmaruj częścią odłożonego kremu. Resztę kremu przełóż do szprucy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Brzegi ciasta udekoruj rozetkami kremu. Posyp startą białą czekoladą .