Do góry

Desery Przepis na:

Tort z galaretką

Desery

Autor: mateuszek

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 24

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 627

smaczne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żoltka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym na gladką puszystą mase.Zmieszac budyn(w proszku) z zimnym mlekiem dodac do zoltek wstawic na gaz gotowac 10 minut ciągle mieszając wystudzic.Maslo utrzec dodając po lyzce budyniowej masy.Do cienko wysmarowanej maslem formy wlozyc polowe masy,duzą łyzke wyrownac powierzchnię.Pozostalą mase polozyc na kakao starannie wymieszac.Wylozyc na bialą mase powkladac biszkopty wstawic do lodowki by stezala.Przygotowac galaretki dodając nieco mniej wody .Na biszkopty umyte i dokladnie osaczone owoce(naljepiej wytrzec je scierką lub serwetkami z bibuly).Zalac tezejącą galaretką zastudzic.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 04 czerwca 2009 jest to ciekawy przepis- wypróbuję go niebawem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń