Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty gajowego z grzybami i tymiankiem

Śniadania

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 23.04.2009

Odsłon: 12011

Łatwe w przyrządzeniu, a godne polecenia:)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyść 20 dag pieczarek. Pokrój w cieniutkie plasterki, przysmaż na złoto na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i suszonym tymiankiem.

  2. Na każdej z czterech kromek pieczywa tostowego ułóż po dwa plasterki serka Hochland Tost. Na nich umieść po porcji pieczarek. Następnie pieczarki przykryj paseczkami sera topionego Hochland gouda.

  3. Tosty włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C (najlepiej włączyć funkcję grill w piekarniku) i zapiekaj do stopienia serków (około 2-3 minuty).

  4. Gotowe tosty przełóż na talerzyk, posyp listkami świeżego tymianku i natychmiast podawaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 24 kwietnia 2009 To nic ze na zdjęcie jest coś innego...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń